Ik ben Manon! - BLOG

Ik ben Manon! - BLOG

Manon Decoraties

MD is een handwerkbedrijf dat iedereen blij maakt met creatieve cadeautjes, accessoires en decoraties. Ik maak diverse dingen, net waar ik zin in heb! Dit blog geeft je een kijkje achter de schermen!

"Monsters Haken" - deel 4/4: EINDRECENSIE

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 07 May, 2017 11:43

MONSTERS HAKEN - KERRY LORD
8/10

*

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige delen van deze recensie, ben ik heel wat tegengekomen tijdens het haken van monsters uit "Monsters Haken" van Kerry Lord (Kosmos Uitgevers, +/- €17). In deze eindrecensie vat ik alles samen en geef ik het boek een cijfer.

Pluspunten
-Het concept is origineel. Door de drie afzonderlijke klappers (kop, armen, poten) te draaien creëer je echt jouw eigen monster! Hoe lief of gemeen het monster wordt heb je zelf in de hand.
-Het is een perfect boek om samen met een (klein)kind een knuffel samen te stellen, of voor als je zelf inspiratie nodig hebt voor het haken van monsters.
-Het boek bevat een fotogalerij die goed weergeeft dat je zelfs met de vaste patronen totaal andere creaties kunt maken. Het laat ook goed zien hoeveel kleur(patroon) en stijl het karakter van je monster veranderen. Dit helpt zeker als je even vastzit!
-Het boek is verzorgd, overzichtelijk en erg handig in omgang.
-Geschikt voor beginners en gevorderden.

Minpunten
-Er staan drukfouten in de patronen.
-Hoewel het boek veel variatie aan koppen, armen, poten en zelfs staarten heeft, is het te minimaal wat betreft ogen. Bij monsters denk je toch ook direct aan rare ogen?
-Het eindresultaat blijft altijd een lichaam met ledematen, daar waar monsters juist veel meer kunnen zijn dan dat.
-Nekken kunnen het grote hoofd moeilijk dragen bij grotere formaten knuffels en acrylgaren.

Kortom, het is een boek dat ik graag in mijn kast heb staan. Ik zal er zeker vaker doorheen bladeren op zoek naar inspiratie voor gekke of lieve monsters. Ik ben blij uitgekozen te zijn door Kosmos Uitgevers om dit boek te recenseren, en om dit originele concept te hebben mogen uitproberen. Ik raad het boek aan en geef het een dikke 8!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Met #edsflipbook komen je creaties op een gezamenlijke instagram pagina :) Of post het hieronder met een link naar je foto!


  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post4

"Monsters Haken" - deel 3/4: Monster #2

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 07 May, 2017 11:20

Daar is hij dan! Mijn tweede monster. Gemaakt met 100% katoen in zacht- en donkerroze, haaknaald 2.5mm. Het is dan ook een vrij stugge knuffel geworden, waardoor ook de nek dit keer beter overeind blijft. Ik kon maar niet kiezen welke poten ik wilde toevoegen, maar ik ben helemaal blij met deze uitkomst!

Wist je dat het boek "Monsters Haken" onderscheid maakt tussen drie verschillende moeilijkheidsgraden? Dit wordt aangegeven door middel van verschillende houten achtergronden waarop het desbetreffende patroondeel is gefotografeerd. Het hout van de tafel varieert van licht naar donker hout. Alle koppen, armen en poten vóór in de klapper zijn niveau 1. Vanzelfsprekend zijn alle patronen aan het einde van de klapper voor de gevorderde haker. Het is goed dat Kerry hier een duidelijk onderscheid in maakt, aangezien het boek ook voor beginners toegankelijk moet zijn. Echter, het had ook prima aangegeven kunnen worden door middel van één tot drie sterretjes bijvoorbeeld. Dan hoef je niet de achtergronden te kennen, daar deze erg op elkaar lijken.


Ik mis nog iets in het boek Monsters Haken. Er is zoveel variatie aan koppen, armen en poten. Daarnaast is er zelfs een pagina met mogelijke staarten toegevoegd (pluspunt!). Echter, bij monsters denk ik toch echt aan rare - en vooral veel - ogen. Het enige patroon dat Kerry geeft voor ogen is te zien op mijn monster #1 en bestaat uit borduursel. Hoe mooi zou het zijn als er net als voor de staarten, ook voor ogen een bladzijde uitgelicht zou zijn?

Zoals je hierboven ziet heb ik het neuspatroon van één van de koppen gebruikt ter inspiratie voor een groot oog :) Het maakte mijn monster helemaal af! Ik kreeg meteen meer inspiratie voor monsters met rare ogen.


Binnenkort volgt de complete, samenvattende recensie van het boek "Monsters Haken" van Kerry Lord. Hopelijk is dit felgekleurde monstertje een inspiratie voor jullie eigen creaties!

  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post3

"Monsters Haken" - deel 2/4: Monster #1

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 30 Apr, 2017 15:07

Voor dit recensiestuk heb ik mijn eerste monster gehaakt uit het boek "Monsters Haken" van Kerry Lord. Ik heb Sophia garen van de Zeeman gebruikt en haaknaald 5mm. Met dit garen valt het monster natuurlijk een stuk groter uit dan gemiddeld. Iets waar Kerry Lord je overigens nog even netjes aan herinnert van tevoren. Ik wilde mijn eerste monster graag een 'effen' kleur geven en niet te druk maken. Dat haakte immers het snelste en zo kon ik nadenken over mijn andere monsters.

Voor mijn eerste monster wist ik even niet hoe te beginnen, zoveel keuze! Gelukkig zal je toch moeten starten met het basislijf en -hoofd, waarna de inspiratie vanzelf kwam. Het basislijf is voor elk monster hetzelfde: een peer met een buikje aan de voorkant. Dit buikdetail maakt het patroon voor mij een stuk luxer, aangezien de overige onderdelen redelijk simpel en soms wat vormloos zijn.


Tijdens het haken kwam ik een aantal struikelblokken tegen. Één daarvan is de nek van het monster. De nek is smal en helemaal niet stevig voor het gewicht van de kop. De kop is namelijk breder dan het lichaam. Steviger opvullen helpt niet veel, aangezien je rondom de nek erg sterk verminderd hebt. Het haakwerk is dan sneller slordiger als je het uitrekt met extra vulling. Ik hoop dat de slapheid van de nek te maken had met mijn garenkeuze. Mijn tweede monster haak ik met 100% katoen en kleiner. Ik ben benieuwd of de nek beter gaat zijn!

Een ander minpunt vind ik de aanwezige drukfouten. Precies de klapperpagina die ik haakte voor mijn eerste monster had een grote drukfout in het patroon. Naar mijn idee een simpele copy paste drukfout. Voor een gevorderde haakster als ik is het geen probleem om een oplossing te vinden en door te haken, maar omdat dit boek ook bedoeld is voor beginnende hakers vind ik het slordig. Gelukkig kwam ik er nog maar één tegen. Ook vind ik de uitleg van sommige gevorderde haaksteken wat vaag en het is niet altijd duidelijk welke foto bij welk stukje uitleg hoort. Dit kon gemakkelijk beter uitgeschreven worden.


Een van de sterke punten van dit boek vind ik de galerie. De foto's van de haakpatronen zelf zijn allemaal in standaard grijs gehaakt, waardoor je soms even vergeet hoeveel mogelijkheden en vrolijke kleurencombinaties er zijn. Door de fotogalerie kreeg ik de extra inspiratie die ik nodig had om mijn monster een eigen karakter te geven! De mogelijkheden zijn ECHT eindeloos.

Ook zijn alle foto's naast de haakpatronen scherp en duidelijk gefotografeerd. Het boek ziet er verzorgd uit en heeft een goede eenheid. Het is een hardcover met ringband, dus ligt het prima naast je op de bank tijdens het haken :)

Ik ben helemaal tevreden met mijn (wat lompe) monster! Op naar de volgende...

Liefs,
Manon
  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post2

"Monsters Haken" - deel 1/4: eerste indruk

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 30 Apr, 2017 14:48

Kosmos Uitgevers heeft mij vorige week uitgekozen om het boek Monsters Haken te recenseren! Dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig, want het concept is zo verfrissend en uniek (zie ook filmpje). Dat wilde ik graag proberen.

Het boek is een grote klapperbundel, waarbij je zelf combinaties kunt maken van armen, poten en hoofddelen met een standaard basislijf. Het boek bevat niet alleen haakpatronen, maar ook instructies voor keuzes in gaardikte en de invloed hiervan op de totale lengte van je monster. Voor de beginnende haker zijn er ook afbeeldingen en uitleg over basis- en gevorderde haaksteken. Het boek is perfect om mee te nemen naar je (klein)kind, zodat hij/zij helemaal zelf een eigen knuffelmonster kan samen stellen! Of gewoon voor mensen zoals ik, die leuke knuffels willen haken :)


Ik verdeel mijn recensie in vier onderdelen, waarvan dit korte overzicht het eerste deel is. Voor de gehele recensie maak ik 2 verschillende monsters uit dit boek. Ik ben halverwege mijn tweede monster en ik ben nog steeds enthousiast! Blijf op de hoogte voor de eindfoto's en natuurlijk de eindrecensie.

Liefs,
Manon


  • Comments(1)//blog.manondecoraties.nl/#post1