Ik ben Manon! - BLOG

Ik ben Manon! - BLOG

Manon Decoraties

MD is een handwerkbedrijf dat iedereen blij maakt met creatieve cadeautjes, accessoires en decoraties. Ik maak diverse dingen, net waar ik zin in heb! Dit blog geeft je een kijkje achter de schermen!

"Monsters Haken" - deel 2/4: Monster #1

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 30 Apr, 2017 15:07

Voor dit recensiestuk heb ik mijn eerste monster gehaakt uit het boek "Monsters Haken" van Kerry Lord. Ik heb Sophia garen van de Zeeman gebruikt en haaknaald 5mm. Met dit garen valt het monster natuurlijk een stuk groter uit dan gemiddeld. Iets waar Kerry Lord je overigens nog even netjes aan herinnert van tevoren. Ik wilde mijn eerste monster graag een 'effen' kleur geven en niet te druk maken. Dat haakte immers het snelste en zo kon ik nadenken over mijn andere monsters.

Voor mijn eerste monster wist ik even niet hoe te beginnen, zoveel keuze! Gelukkig zal je toch moeten starten met het basislijf en -hoofd, waarna de inspiratie vanzelf kwam. Het basislijf is voor elk monster hetzelfde: een peer met een buikje aan de voorkant. Dit buikdetail maakt het patroon voor mij een stuk luxer, aangezien de overige onderdelen redelijk simpel en soms wat vormloos zijn.


Tijdens het haken kwam ik een aantal struikelblokken tegen. Één daarvan is de nek van het monster. De nek is smal en helemaal niet stevig voor het gewicht van de kop. De kop is namelijk breder dan het lichaam. Steviger opvullen helpt niet veel, aangezien je rondom de nek erg sterk verminderd hebt. Het haakwerk is dan sneller slordiger als je het uitrekt met extra vulling. Ik hoop dat de slapheid van de nek te maken had met mijn garenkeuze. Mijn tweede monster haak ik met 100% katoen en kleiner. Ik ben benieuwd of de nek beter gaat zijn!

Een ander minpunt vind ik de aanwezige drukfouten. Precies de klapperpagina die ik haakte voor mijn eerste monster had een grote drukfout in het patroon. Naar mijn idee een simpele copy paste drukfout. Voor een gevorderde haakster als ik is het geen probleem om een oplossing te vinden en door te haken, maar omdat dit boek ook bedoeld is voor beginnende hakers vind ik het slordig. Gelukkig kwam ik er nog maar één tegen. Ook vind ik de uitleg van sommige gevorderde haaksteken wat vaag en het is niet altijd duidelijk welke foto bij welk stukje uitleg hoort. Dit kon gemakkelijk beter uitgeschreven worden.


Een van de sterke punten van dit boek vind ik de galerie. De foto's van de haakpatronen zelf zijn allemaal in standaard grijs gehaakt, waardoor je soms even vergeet hoeveel mogelijkheden en vrolijke kleurencombinaties er zijn. Door de fotogalerie kreeg ik de extra inspiratie die ik nodig had om mijn monster een eigen karakter te geven! De mogelijkheden zijn ECHT eindeloos.

Ook zijn alle foto's naast de haakpatronen scherp en duidelijk gefotografeerd. Het boek ziet er verzorgd uit en heeft een goede eenheid. Het is een hardcover met ringband, dus ligt het prima naast je op de bank tijdens het haken :)

Ik ben helemaal tevreden met mijn (wat lompe) monster! Op naar de volgende...

Liefs,
Manon
  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post2