Ik ben Manon! - BLOG

Ik ben Manon! - BLOG

Manon Decoraties

MD is een handwerkbedrijf dat iedereen blij maakt met creatieve cadeautjes, accessoires en decoraties. Ik maak diverse dingen, net waar ik zin in heb! Dit blog geeft je een kijkje achter de schermen!

"Monsters Haken" - deel 3/4: Monster #2

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 07 May, 2017 11:20

Daar is hij dan! Mijn tweede monster. Gemaakt met 100% katoen in zacht- en donkerroze, haaknaald 2.5mm. Het is dan ook een vrij stugge knuffel geworden, waardoor ook de nek dit keer beter overeind blijft. Ik kon maar niet kiezen welke poten ik wilde toevoegen, maar ik ben helemaal blij met deze uitkomst!

Wist je dat het boek "Monsters Haken" onderscheid maakt tussen drie verschillende moeilijkheidsgraden? Dit wordt aangegeven door middel van verschillende houten achtergronden waarop het desbetreffende patroondeel is gefotografeerd. Het hout van de tafel varieert van licht naar donker hout. Alle koppen, armen en poten vóór in de klapper zijn niveau 1. Vanzelfsprekend zijn alle patronen aan het einde van de klapper voor de gevorderde haker. Het is goed dat Kerry hier een duidelijk onderscheid in maakt, aangezien het boek ook voor beginners toegankelijk moet zijn. Echter, het had ook prima aangegeven kunnen worden door middel van één tot drie sterretjes bijvoorbeeld. Dan hoef je niet de achtergronden te kennen, daar deze erg op elkaar lijken.


Ik mis nog iets in het boek Monsters Haken. Er is zoveel variatie aan koppen, armen en poten. Daarnaast is er zelfs een pagina met mogelijke staarten toegevoegd (pluspunt!). Echter, bij monsters denk ik toch echt aan rare - en vooral veel - ogen. Het enige patroon dat Kerry geeft voor ogen is te zien op mijn monster #1 en bestaat uit borduursel. Hoe mooi zou het zijn als er net als voor de staarten, ook voor ogen een bladzijde uitgelicht zou zijn?

Zoals je hierboven ziet heb ik het neuspatroon van één van de koppen gebruikt ter inspiratie voor een groot oog :) Het maakte mijn monster helemaal af! Ik kreeg meteen meer inspiratie voor monsters met rare ogen.


Binnenkort volgt de complete, samenvattende recensie van het boek "Monsters Haken" van Kerry Lord. Hopelijk is dit felgekleurde monstertje een inspiratie voor jullie eigen creaties!

  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post3