Ik ben Manon! - BLOG

Ik ben Manon! - BLOG

Manon Decoraties

MD is een handwerkbedrijf dat iedereen blij maakt met creatieve cadeautjes, accessoires en decoraties. Ik maak diverse dingen, net waar ik zin in heb! Dit blog geeft je een kijkje achter de schermen!

"Monsters Haken" - deel 4/4: EINDRECENSIE

Recensies haakboeken/-patronenPosted by Manon Decoraties 07 May, 2017 11:43

MONSTERS HAKEN - KERRY LORD
8/10

*

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige delen van deze recensie, ben ik heel wat tegengekomen tijdens het haken van monsters uit "Monsters Haken" van Kerry Lord (Kosmos Uitgevers, +/- €17). In deze eindrecensie vat ik alles samen en geef ik het boek een cijfer.

Pluspunten
-Het concept is origineel. Door de drie afzonderlijke klappers (kop, armen, poten) te draaien creëer je echt jouw eigen monster! Hoe lief of gemeen het monster wordt heb je zelf in de hand.
-Het is een perfect boek om samen met een (klein)kind een knuffel samen te stellen, of voor als je zelf inspiratie nodig hebt voor het haken van monsters.
-Het boek bevat een fotogalerij die goed weergeeft dat je zelfs met de vaste patronen totaal andere creaties kunt maken. Het laat ook goed zien hoeveel kleur(patroon) en stijl het karakter van je monster veranderen. Dit helpt zeker als je even vastzit!
-Het boek is verzorgd, overzichtelijk en erg handig in omgang.
-Geschikt voor beginners en gevorderden.

Minpunten
-Er staan drukfouten in de patronen.
-Hoewel het boek veel variatie aan koppen, armen, poten en zelfs staarten heeft, is het te minimaal wat betreft ogen. Bij monsters denk je toch ook direct aan rare ogen?
-Het eindresultaat blijft altijd een lichaam met ledematen, daar waar monsters juist veel meer kunnen zijn dan dat.
-Nekken kunnen het grote hoofd moeilijk dragen bij grotere formaten knuffels en acrylgaren.

Kortom, het is een boek dat ik graag in mijn kast heb staan. Ik zal er zeker vaker doorheen bladeren op zoek naar inspiratie voor gekke of lieve monsters. Ik ben blij uitgekozen te zijn door Kosmos Uitgevers om dit boek te recenseren, en om dit originele concept te hebben mogen uitproberen. Ik raad het boek aan en geef het een dikke 8!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties! Met #edsflipbook komen je creaties op een gezamenlijke instagram pagina :) Of post het hieronder met een link naar je foto!


  • Comments(0)//blog.manondecoraties.nl/#post4